اعضای هیات علمی

بازگشت

تغییر اقلیم و تولید گیاهی Climate Change and Plant Production

بررسی اقلیمی کشور به لحاظ سطح جنگل‏ ، بیابان، مراتع، کشاورزی و سایر.. و تغییرات آن‏ها. تقسیم بندی جنگل‏ها و بهره برداری صحیح و تخریبی از آن. آلاینده های محیط زیست و نقش صنایع. کشاورزی . دامپروزی و سهم آنها. تغییر اقلیم و شواهد آن. نقش آن در تولیدات کشاورزی و واکنش گیاهان به آن....

جلسه اول:

 تعریف اقلیم. تغییرات رخ داده شده جهانی نسبت به دهه‏های قبل. شواهد و آمار. خطرات . اقدامات انسانی، ابعاد مثبت و منفی آن. هدف: آشنا شدن دانشجویان با تغییرات اقلیمی همراه با استدلال و ادله علمی.

جلسه دوم:

بررسی اقلیمی کشور به لحاظ سطح جنگل‏ ، بیابان، مراتع، کشاورزی و سایر.. و تغییرات آن‏ها. تقسیم بندی جنگل‏ها و بهره برداری صحیح و تخریبی از آن.هدف: آشنا شدن دانشجویان با شرایط اقلیمی و منابع طبیعی کشور و بحث استفاده پایدار از آن‏ها.

جلسه سوم:

حوزه‏های آبریز و تقسیمات آن.سیمای بیابان. تغیی اقلیم و تنگناهای کشاورزی، وضع کشاورزی جهان و سیستم های فشرده تولیدی، مشکلات ایجاد شده محیطی آن و راه حل.هدف: آشنا شدن دانشجویان با شرایط وضع موجود آبی و چگونگی روش‏های ذخیره آن و استفاده پایدار از آن‏.  بحث معضلات کشاورزی در این رابطه و راه حل.

جلسه چهارم:

روند جمعیت و تولید غذا در قاره های مختلف. دگرگونی محیط کشاورزی، بررسی نقش متغییرهای اقلیمی در رابطه با آن.هدف: آشنا شدن دانشجویان با تولید غذا و جمعیت از دهه‏های گذشته تاکنون، تغییرات آن در قاره‏ها، بحث در مورد  پیش بینی آینده.

جلسه پنجم: گازهای گلخانه‏ای ناشی از کشاورزی شامل بخار آب،  CO2, CH4, NO2, O3,  و سهم آنها.هدف: آشنا شدن دانشجویان با گازهای گلخانه‏ای و آلاینده‏ها،  بحث اثرات آنها بر محیط زیست.

جلسه ششم:

اثر گاز کربنیک و تغییر غلظت آن بر فتوسنتز گیاهان C3, C4, CAM ، اثرا ضد تعرقی آن.  تشعشع و اشعه ماوراء بنفش.هدف: آشنا شدن دانشجویان با اثر   CO2و افزایش غلظت آن در شرایط تغییر اقلیم برگیاهان با سیستم‏های مختلف فتوسنتزی.

جلسه هفتم:

اوزون در لایه‏های پایین اتمسفر،  اثر توام آن با CO2 برگیاهان، اثر دما بر آن.هدف: آشنا شدن دانشجویان با اثر اوزون بر گیاهان، وضع فعلی، بحث در مورد  اثر افزایش غلظت آن بر تولید محصولات زراعی.

جلسه هشتتم:

 تنش خشکی و عکس‏العمل به 3 ، کارایی مصرف آب و O3، اشعه UV و .O3 هدف: آشنا شدن دانشجویان با  اثر توام  O3 و UV در شرایط خشکی.

جلسه نهم:

پاسخ گیاهان به تغییرات منابع آب با توجه به شرایط اقلیم. هدف: آشنا شدن دانشجویان با چرخه هیدرولوژی و خاک، بحث در خصوص واکنش گیاهان مختلف به آن.

جلسه دهم: مدیریت کشاورزی جایگزین، کشاورزی زیستی. هدف: آشنا شدن دانشجویان با  شناخت سیستم های کشاورزی و بحث در مورد مزایا و محدودیت های آن‏ها

جلسه یازدهم: اثرات متقابل بالقوه تغییر اقلیم بر تولید و امنیت غذایی، تاثیر بر عملکرد گیاهان. هدف: آشنا شدن و بحث در کلاس در مورد سازگاری گیاهان به محیط در اثر تغییر اقلیم، اثر تغییر اقلیم در شرایط بدون سازگاری    

جلسه دوازدهم:عملکرد گیاهان با سازگاری، رشد اقتصادی،  تغییرات عملکرد گیاهان بدون تعدیلات رشد اقتصادی،  اثر تغییر اقلیم بر عملکرد گیاهان با وجود تعدیلات اقتصادی. هدف: آشنا شدن و بحث در کلاس عملکرد گیاهان با سازگاری برنامه ریزی شده با  تغییر اقلیم، تعدیل شرایط اقتصادی و تغییر اقلیم با وجود آن

جلسه سیزدهم:

پهنه بندی اقلیمی محصولات کشاورزی، تاریخچه و ضرورت، شاخص های اقلیمی بر گیاهان.هدف: آشنا شدن دانشجویان با  تاریخچه پهنه بندی اقلیمی و بحث در مورد ضرورت آن.

جلسه چهاردهم:

پهنه بندی گندم، گندم دیم، چغندر قند، کلزا و...هدف: آشنا شدن دانشجویان و بحث درمورد پهنه بندی اقلیمی نمونه های گیاهان مهم زراعی.

جلسه پانزدهم:

کشاورزی و چالش های زیست محیطی در ایران، کشاورزی جایگزین. هدف: بحث درمورد نهاده های شیمیایی، انرژی بکار رفته در نهاده ها، مصرف انرژی در روش های کشاورزی. 

جلسه شانزدهم:

ارائه سمینار توسط دانشجویان . سئوال و جواب در خصوص آن. هدف: بالا یردن توان و قدرت بحث علمی در دانشجویان در خصوص مطالبی مانند: نزولات آسمانی از گذشته تا کنون و علل تغییر؟ تاثیر در گیاهان زراعی و باغی . روند تغییرات مساحت جنگل‌ها، مراتع و بیابان‌ها درجهان، کشور و استان ها. تغییر اقلیم و اکوسیستم های آبی.  آلودگی هوا ؟ تغییرات از گذشته تا کنون ؟ علل و راهکارها؟ روند تغییر  , O3,  CO2 یا بدون تغییر آن؟ اثر آن در گیاهان زراعی و باغی.